Buurtdokters

De beste zorg leveren met gelukkige huisartsen
Het Buurtdokters concept

Een eigen praktijk met flexibiliteit

Om het voor jou mogelijk te maken zonder zorgen zorg te verlenen, maken we vanuit Buurtdokters samen met jou als huisarts het mogelijk een eigen praktijk zonder gedoe te voeren. We nemen gezamenlijk een praktijk over.

Het overnameproces wordt getrokken door Buurtdokters. Na de overname nemen we met Buurtdokters de administratie, HR- en IT-zaken op ons, op overige vlakken blijf jij in de lead. In de praktijk ben je autonoom en flexibel in het zorgen voor je patiënten. Wil je ergens hulp bij, dan staan wij natuurlijk altijd klaar.

Als gezamenlijk eigenaar ontvang je naast een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden ook winstdeling uit de praktijk. Verder denk je samen met andere  Buurtdokters huisartsen mee over hoe we de zorg samen nog verder kunnen verbeteren en hoe we hierin kunnen innoveren. Deze ideeën kunnen vervolgens (eventueel met ondersteuning) in de praktijk worden toegepast.

Weet je nog niet of je nu al wilt toezeggen op een praktijk en locatie voor de rest van je leven? Dan is dat bij ons ook oké. Samen kijken we naar een termijn die voor jou werkt, waarin we uiteraard de continuïteit van patiëntenzorg meenemen.

Waarom Buurtdokters 

De voordelen die Buurtdokters jou biedt

Eigen patiëntenpopulatie

Je eigen groep patienten waar jij de zorg voor uitstippelt, zoals het huisartsenvak origineel bedoeld is.

Z

Flexibel met backup

Bepaal zelf je dagindeling en maandschema. Ontvang daarnaast back-up bij klachten die mogelijk digitaal gezien kunnen worden, of bijvoorbeeld als je (langere tijd) met vakantie wilt.

Maximaal ondersteund

Wij ontzorgen jou met al het gedoe rondom je praktijk. Zo hoef jij niet meer om te kijken naar HR, financien, IT & verzekeringen. Jij kunt je blijven focussen op patienten zorg.

Goed verdienen en extra benefits

Als praktijkhouder bij Buurtdokters ontvang je een goed salaris, netto vergelijkbaar met een waarnemer. Daarnaast ontvang je een deel van de winst uit je deelname in de praktijk.

Buurtdokters in de praktijk

De stappen waar we met jou doorheen gaan

1) Kennismaken

Ben je enthousiast? Laat dat dan aan ons weten door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Om te beginnen zullen we dan een kennismaking gesprek plannen. We vinden het belangrijk dat we goed bij elkaar passen en alle vragen die jij hebt duidelijk zijn. Daarnaast willen we graag weten wat jouw voorkeuren zijn om te zorgen dat we deze zo goed mogelijk kunnen matchen met een praktijk.  In dit gesprek bespreken we ook hoe werken bij Buurtdokters er financieel voor jou uit zou kunnen zien. Eventueel kunnen we je ook aan één van onze huisartsen koppelen zodat je van hen kan horen hoe zij het bij Buurtdokters vinden.

2) Uitwerken profiel

Lijkt Buurtdokters je nog steeds wat na ons eerste gesprek? Dan zullen we samen met jou een profiel van jou op stellen. In dit profiel werken we jouw voorkeuren verder uit. We bespreken dingen als de regio waar je wil werken, het type patiëntenpopulatie en de grootte van de praktijk waarin je wil werken. Met dit profiel kunnen we vervolgens kijken welke praktijk het beste bij jou past. Bij het uitwerken van een profiel hoort ook het tekenen van een letter of intent. Hiermee geef je vrijblijvend aan dat je met ons wilt gaan samenwerken.

3) Praktijkmatch

Na het uitwerken van jouw profiel zullen we gezamenlijk op zoek gaan naar een praktijk die bij jou past. Als we een praktijk gevonden hebben die mogelijk voldoet gaan we met hen in gesprek om te kijken of dit ook echt klopt. Van belang is met name dat de praktijk voor jou fijn aanvoelt en dat de huidige praktijkhouder ziet dat zijn of haar praktijk wordt voortgezet en de continuiteit van patiëntenzorg is gewaarborgd. Zijn we allemaal enthousiast? Dan nemen we met zijn allen de volgende stap.

4) Uitwerken praktijk overname

In deze fase zullen we alle voorwaarden rond het overnamen van de praktijk uitwerken. Hierbij moet je onder andere denken aan de termijn waarop de praktijk wordt overgenomen, hoe we de overname fijn kunnen laten zijn voor het personeel van de praktijk, hoe we met jou en de andere huisartsen van Buurtdokters continuiteit gaan garanderen en wanneer en hoe jij in de praktijk zal gaan werken. Buurtdokters zorgt dat alles aan de juridische eisen voldoet en regelt de fiscale en administratieve zaken die hierbij komen kijken.

5) Overname van de praktijk

Deze laatste stap is natuurlijk het spannendst. Na het regelen van alle juridische, fiscale en administratieve zaken zal de praktijkovername plaatsvinden. Gedurende een introductieperiode zullen we ervoor proberen te zorgen dat jij zo fijn mogelijk kunt landen in de praktijk. We gaan in gesprek met jou en het personeel wat al in de praktijk werkt over hoe we jullie vanuit Buurtdokters zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Hierbij beginnen we vaak bij de financiën en administratie, maar zijn ook andere prioriteiten mogelijk.

6) Aan het werk in de praktijk

Na het gezamenlijk overnemen van de praktijk ben jij zorginhoudelijk de ‘baas’ in de praktijk. Vanuit Buurtdokters ondersteunen we je met alles wat verder met bedrijfsvoering te maken heeft en jij niet leuk vindt. Je vormt onderdeel van ons netwerk van praktijken en kunt terugvallen op anderen waar nodig.

Meer weten?

Bij Buurtdokters zijn we altijd op zoek naar jonge enthousiaste huisartsen. Spreekt ons verhaal je aan en lijkt een eigen praktijk met flexibiliteit en zonder gedoe je wat? Laat je gegevens achter, en wij nemen contact met je op!

Neem contact met mij op voor:

Buurtdokters 2020 © Alle rechten gereserveerd.