Buurtdoktersacademie:
Nascholing over de bedrijfskant van de huisartsenpraktijk
Tijdens de opleiding leren huisartsen weinig over de zakelijk kant van een eigen praktijk. Dat creëert een drempel om praktijkhouder te worden. Zonde, want als je eenmaal weet wat erbij komt kijken valt het allemaal reuze mee.
Buurtdokters heeft juist veel verstand van de bedrijfskundige aspecten van de huisartspraktijk. Al onze medewerkers beschikken over specifieke kennis. En we hebben besloten onze expertise breed te delen middels geaccrediteerde nascholing.
Als je de vier modules volgt leg je een mooie basis voor een efficiënte en renderende huisartspraktijk, of dat nu met of zonder ons is. En misschien kom je er wel achter dat loondienst je meer ligt. Ook in die rol kun je prima een vaste huisarts zijn.
Wil jij nuttige kennis opdoen? Meer weten over je mogelijkheden? En collega’s ontmoeten die met dezelfde vragen zitten als jij? Volg het hele programma, of kies de thema's waar je meer over wil weten. De kosten bedragen slechts €25,- per module.
Alle nascholing vindt plaats in de avond. Je kunt elke nascholing ook online volgen. Bij iedere scholing staat de exacte datum vermeld. De aanvangstijd is altijd hetzelfde.
Inloop met broodjes: 17.30 - 18.30
Start scholing: 18.30 - 20.00
Napraten en drankje: vanaf 20.00
Ben jij erbij?
Info scholing:
Adres: Buurtdokters kantoor Amsterdam
Sprekers: Daan Botje, Sophie Brühl, Thomas Pleunis, Marlies Talman, en Bob Verhagen.
Voor meer informatie over de scholing mail naar Isabeau van Beurden
Marlies Talman
Onzorgvuldig declareren kan je praktijk duizenden euro’s per jaar kosten. In dit college krijg je daarom praktische tips van onze expert Marlies Talman om - ook tijdens hectische ochtenden - efficiënt de juiste administratieve handelingen te verrichten. Ze gaat in op de rol van de preferente verzekeraar, de zorggroep, én legt uit hoe je netjes betaald krijgt voor de zorg aan ongedocumenteerde mensen, minderjarige asielzoekers en patiënten die op basis van gemoedsbezwaren geen zorgverzekering hebben.
Sophie Brühl en Ruth Bongers
De meeste huisartsen nemen zich na de opleiding voor om ooit praktijkhouder te worden. Maar wat als na een aantal jaren waarnemen de twijfel toeslaat? Welke alternatieven zijn er dan? En wat zijn de financiële en praktische voor- en nadelen van die keuzes, ook in relatie tot de wet DBA? Huisarts Sophie Brühl en bedrijfskundige Ruth Bongers nemen je mee langs al je mogelijkheden en geven je concrete handvatten om een weloverwogen carrièrepad te kiezen.
Bob Verhagen
De financiering van huisartsenzorg complex? Zorgeconoom Bob Verhagen wandelt met je mee langs alle geldstromen en kostenposten in de huisartspraktijk en legt je op een toegankelijke wijze uit waar kansen liggen. Handige kennis voor (aspirant) praktijkhouders!
Daan Botje en Thomas Pleunis
Een stabiel team is onontbeerlijk voor een renderende huisartspraktijk. Hoe trek je goede medewerkers aan? Hoe zorg je dat collega’s zich snel thuis voelen, groeien in hun rol en echt onderdeel worden van je team? En wat kun je doen om langdurig verzuim te voorkomen? Experts Daan en Thomas komen met casuïstiek uit de huisartspraktijk, vertellen je over relevante wetgeving én laten je oefenen met sollicitatie- en voortgangsgesprekken.